κατη

Κασετόφωνο: To σάουντρακ των στιγμών μας!

To metrogreece.gr σας παρουσιάζει αυτή την υπέροχη μουσική πλατφόρμα στο διαδίκτυο

Από την Αναστασία Πολιτάκη
Μια υπέροχη μουσική πλατφόρμα με playlists για όλα τα γούστα κάνει την εμφάνιση της στο διαδίκτυο και σε κερδίζει αμέσως. Το μυαλό σου πάει πίσω τότε που με το
κασετόφωνο σου άκουγες τα αγαπημένα σου τραγούδια ή προσπαθούσες να ηχογραφήσεις κάποια από αυτά, από τον αγαπημένο σου ραδιοφωνικό σταθμό. Όλοι όσοι μεγαλώσαμε στα '80s, ακόμα έχουμε κάποιες κασέτες ξεχασμένες στο συρτάρι μας, που όμως αρνούμαστε να πετάξουμε γιατί είναι η εφηβεία μας, οι πρώτοι μας έρωτες, οι πρώτες μας απογοητεύσεις ή χαρές.
Ήταν 13 Σεπτεμβρίου του 1963 όταν η Philips για πρώτη φορά παρουσίασε στα κεντρικά της γραφεία στο Άμστερνταμ την πρώτη Compact Cassette. Για όσους λοιπόν θέλουν να θυμηθούν το νιάτα τους ή για όσους θέλουν μα μάθουν τι πρέσβευαν οι κασέτες, το Κασετόφωνο είναι εδώ.
Το Κασετόφωνο (www.kasetophono.com) ξεκίνησε την Άνοιξη του 2012, από τον Ανδρέα ,δημιουργό του blog και λάτρη της μουσικής. Η ιδέα για τη δημιουργία ενός μουσικού blog προϋπήρχε στο μυαλό του αλλά συνεχώς το ανέβαλε. Ένα απόγευμα λοιπόν καθώς ξεκαθάρισε ελληνικές και ξένες κασέτες αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να την υλοποιήσει. Ήθελε να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του στο εξωτερικό να ακούνε και αυτοί όσα τραγούδια ακούει και έτσι έφτιαξε την πλατφόρμα. Έτσι μέσα από το κασετόφωνο, όλες σου οι στιγμές ντύνονται με μελωδίες αρκεί να βρεις τη λίστα που ταιριάζει στη φάση που βρίσκεσαι.

Ο ίδιος λέει πως το όνομα της λίστας και η φωτογραφία είναι ότι πιο δύσκολο καλείται να κάνει. Χρειάζεται να ακούσει και να ξανακούσει τη λίστα για να είναι σίγουρος. Το Κασετόφωνο μεταδόθηκε από στόμα σε στόμα, και αισίως έχει φτάσει τα 20.606 likes στο facebook. Έτσι έφτασε και στα αυτιά μας. Ο Ανδρέας δηλώνει: «Αισθάνομαι απέραντη χαρά, κι η αγάπη του κόσμου μου δίνει κουράγιο να συνεχίσω. Δεν θέλω να λέω πολλά, προτιμώ να αφήσω τα τραγούδια να μιλήσουν

«Είναι μοναδικό συναίσθημα να ντύνεις τις στιγμές των ανθρώπων με τις μουσικές σου» συμπληρώνει με χαρά. Πιστεύει ακόμα πως ο κόσμος επιλέγει το κασετόφωνο γιατί δεν χρειάζεται να ψάχνει τι τραγούδια να ακούσει, παρά επιλέγει την λίστα που επιθυμεί και πατάει play. Δεσμεύεται πως θα συνεχίσει να φτιάχνει λίστες, μέχρι να εξαντληθούν. 
Συνήθως ακούς ένα τραγούδι που σ’ αρέσει και μετά ψάχνεις καλλιτέχνη, στο κασετόφωνο υπάρχουν τα πάντα. Όλα γίνονται εύκολα, εσύ απλά ευχαριστιέσαι τις στιγμές και χάνεσαι στις μελωδίες.