κατη

POP UP LIBRARY IV στη στοά Αγίου Μηνά


Για τέταρτη χρονιά η βιβλιοθήκη των WHYNOT ξεφυτρώνει στην πόλη!

Μια ανταλλακτική βιβλιοθήκη που αγαπήσατε πολύ -από τα ράφια της πέρασαν χιλιάδες βιβλία.

Φέτος η Pop Up Library των WHYNOT θα ξεφυτρώσει στη στοά του Αγίου Μηνά στις 28 Σεπτεμβρίου, από τις 12.00 το πρωί ως τις 21.00 το βράδυ. Θα γεμίσουμε χρώμα, μουσική και βιβλία, σε ένα σημείο στην πόλη που πραγματικά αξίζει να δούμε από κοντά, το οποίο μας παραχώρησε ευγενικά η εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ.

Μαζέψτε βιβλία που δεν θέλετε, βάλτε τα σε μία τσάντα, πάρτε την παρέα σας ή τα παιδιά σας και ελάτε να τα ανταλλάξετε -αφήνοντας τα δικά σας βιβλία και παίρνοντας άλλα- μέγιστος αριθμός ανταλλαγής 10 βιβλία.

Και φέτος μαζί μας θα είναι το σύνολο εγχ
όρδων ΡΟΤΟΝΤΑ για να διαβάσουμε μετά μουσικής. Παράλληλες εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν τη μέρα.

Ζούμε τα μνημεία!

*Το σύνολο εγχόρδων ΡΟΤΟΝΤΑ τελεί υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Irina Dragneva, και υπάγεται στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
* Η δράση των WHYNOT δεν χρηματοδοτείται ούτε υποστηρίζεται από οποιονδήποτε ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα. Oργανώνεται και στηρίζεται αποκλειστικά από τα μέλη της ομάδας και τους φίλους που συμμετέχουν στην προσπάθεια.

* Μέρος των παιδικών βιβλίων, που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στο Δίκτυο Εθελοντών Journalists Acting (“Δημοσιογράφοι σε Δράση”)

Το Δίκτυο με έδρα τη Θεσσαλονίκη, έχει ως πρώτο στόχο τη δημιουργία 10 πλήρως εξοπλισμένων παιδικών/νεανικών βιβλιοθηκών σε ακριτικές ή απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Η πρώτη βιβλιοθήκη εγκαινιάστηκε ήδη, τον περασμένο Ιούλιο, στην Κρανιά Γρεβενών και εξυπηρετεί τα παιδιά του χωριού αλλά και δεκάδες πιτσιρίκια από κοντινούς οικισμούς. Η αμέσως επόμενη, στο Λιβάδι Ελασσόνας, βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας.

Αφετηρία για την πρωτοβουλία δημιουργίας των βιβλιοθηκών αποτέλεσε η επιθυμία έστω μικρής συνεισφοράς στον στόχο για την ευκολότερη πρόσβαση των παιδιών των απομακρυσμένων περιοχών σε υποδομές γνώσης και μάθησης.
Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο Journalists Acting στο Face Book στο https://www.facebook.com/pages/Journalists-Acting/1442297329353242?sk=info

Μάθετε περισσότερα
https://www.facebook.com/thesswhynot
https://www.facebook.com/events/842750139076276/