Reworks 2015


INTERNATIONAL MUSIC FESTIVAL

18-20 SEPTEMBER THESSALONIKI GREECE

3-day pass 18-19-20 September Block33 / MYLOS / MET HOTEL 55 euro (soldout)
2-day pass 18-19 September Block33 / MYLOS 35 euro
Μονοήμερο εισιτήριο Σαββατου 19/09 MYLOS - 20 euro

Θεσσαλονίκη, Σεπτέμβρης, Reworks. 3 λέξεις με διαφορετική σημασία άρρηκτα πια συνδεδεμένες με μια ακόμη λέξη. Γιορτή!

Κάθε Σεπτέμβρη η Θεσσαλονίκη αναπνέει διαφορετικά από την συνήθη καθημερινότητα της. Γίνεται το επίκεντρο, μια μοναδική μουσική γιορτή στην Ελλάδα και όχι μόνο. Ανοίγει τις πύλες της σε χιλιάδες επισκέπτες από όλη την χώρα και τον κόσμο, οι οποίοι ταξιδεύουν προς την Θεσσαλονίκη και γίνονται ένα μαζί με το κοινό της. Ολοι μαζί ακούν και βλέπουν από κοντά το έργο καταξιωμένων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, τις νέες μουσικές τάσεις από ανερχόμενα ονόματα, αλλά και την εξέλιξη της Ελληνικής μουσικής σκηνής μέσα από τη παρουσίαση καλλιτεχνών της χώρας. Το μέσο για όλη αυτή την διαδικασία είναι το Reworks.

Μέχρι σήμερα το φεστιβάλ φιλοξένησε και παρουσίασε το έργο περισσότερων από 850 καλλιτέχνων και σχήματων. Σταθερά στα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον μήνα Σεπτέμβρη τα τελευταία 8 συνεχόμενα χρόνια στο RA, το Reworks σταθερά διατηρεί την Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη στον φεστιβαλικό χάρτη παγκοσμίως. 10 χρόνια γεμάτα από μοναδικές στιγμές, χαμόγελα, χέρια στον αέρα, χορός... η απλά Reworks.

Φέτος το φεστιβάλ προσδοκά σε αυτή του την έκδοση να καταστήσει την Θεσσαλονίκη για μια ακόμη χρονιά σε σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής από όλη την χώρα και το εξωτερικό. Σταθερά συνεχίζοντας να αναπτύσσεται η 11η έκδοση του φεστιβάλ θα διαρκέσει 3 ημέρες. Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη τον Απρίλη και με φετινές παρουσιάσεις σε Λονδίνο, Βερολίνο και Σκόπια η 11η έκδοση του Διεθνούς Μουσικού φεστιβάλ Reworks θα πραγματοποιηθεί από τις 18-20 Σεπτεμβρίου 2015.

Σήμερα το φεστιβάλ παρουσιάζει τους πρώτους καλλιτέχνες και σχήματα που θα παρουσιαστούν στο 3ο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη. Eνα ειδικό πρότζεκτ θα παρουσιαστεί φέτος όπου θα φιλοξενήθουν τα ονόματα που ξεχώρισαν με τις εμφανίσεις τους τα προηγούμενα 10 χρόνια του Reworks. Οι Tale of Us, o Dubfire, η Ellen Allien, οι Pan-Pot και ο Art Department αφήσαν το δικό τους στίγμα και θα είναι κοντά μας στην 11η έκδοση του φεστιβάλ. Κοντά σε αυτούς θα παρουσιαστούν επίσης καλλιτέχνες για πρώτη φορά στην Ελλάδα και την Θεσσαλονίκη καθώς και ένα πλούσιο πρόγραμμα Ελλήνων δημιουργών και καλλιτεχνών.

Line up και ειδικά προτζεκτ / Τα πρώτα ονόματα

Και φέτος το Reworks θα προβάλλει πρωτοποριακές μουσικές τάσεις, νέες πολιτιστικές ιδέες μέσα από το αστικό περιβάλλον παρουσιάζοντας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. Οι Tale of Us για πολλούς το πιο επίκαιρο και πολυζητημένο δίδυμο της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Dubfire το ένα μισό των θρυλικών Deep Dish σε ένα ειδικό πρότζεκτ, οι Pan-Pot από το Βερολίνο αγαπητό όσο λίγα στην χώρα μας, η θρύλος της Γερμανικής Techno Ellen Allien θα φιλoξενηθούν μαζί με μερικά από τα πιο καταξιωμένα ονόματα της χρονιάς όπως τον Ιρλανδό Mano Le Tough και τους Καναδούς Αrt Department, Carlo Lio και Maher Daniel, την εκλεκτική Nastia. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστούν επίσης στην Ελλάδα ο άνθρωπος πίσω από την Mute Records Daniel Miller, οι Rival Consoles, Παράλληλα για μια ακόμη χρονιά θα αποτελέσει μια σημαντική πλατφόρμα παρουσίασης νέων και πρωτοπόρων Ελλήνων καλλιτεχνών. Τα πρώτα ονόματα για το Reworks 2015 είναι.

Dubfire (SCI TEC, Η.Π.Α)

Tale of Us (Life and Death, Iταλία)

Art Department (No.19, Kαναδάς)

Pan-Pot (Second State, Γερμανία)

Ellen Allien (BPitch Cntrl, Γερμανία)

Daniel Miller (Mute recs, Ην.Βασίλειο)

Mano Le Tough (Maeve, Ιρλανδία)

Νastia (Arma17, Ουκρανία)

Carlio Lio (Rawthentic, Καναδάς)

Maher Daniel (No.19, Η.Π.Α)

Clevelant (White, Λουξεμβούργο)

Larry Gus (DFA, Ελλάς)

Ison (Noir Music, Ελλάς)

Mr.Statik (Bpitch Cntrl, Ελλάς)

Actor One (Noir Music, Ελλάς)

Giganta (Werkdiscs,Ελλάς)

Viton (Playground, Ελλάς)

DreaMachinery (Republic, Ελλάς)

Darktom (NON, Ελλάς)

George Adi (NON, Ελλάς)

Αναμφίβολα η παρουσία που ξεχωρίζει στο line up είναι αυτή των Τale of Us, oι οποίοι αποτελουν ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σχήματα σήμερα στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, με κομμάτια τα οποία κυριάρχησαν στα charts όπως “Another Earth”, “Winds of Change”, “City at Night”, κ.α. Από τα media περιγράφεται ως «η νέα μεγάλη ελπίδα της ηλεκτρονικής”. Το 2012 παρουσίασαν το κορυφαίο σετ του Reworks εκείνη την χρονιά και η επιστροφή τους στην Θεσσαλονίκη αποτελεί ίσως την κορυφαία στιγμή για το φετινό Reworks

Eνα ειδικό μουσικό πρότζεκτ θα παρουσιάσει στην Θεσσαλονίκη και ο Dubfire ο οποίος σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα στον χώρο. Το ένα μισό των θρυλικών Deep Dish μεσουρανεί παγκοσμίως με εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο.

Επιστροφή στην Ελλάδα και το Reworks και για τους Pan-Pot, Ellen Allien και Art Department. Στο Reworks θα παρουσιάσουν τις δικές τους μουσικές προτάσεις και χωρίς καμία αμφιβολία θα είναι ένα από τα highlight του φετινού Reworks.

Ακόμη μια σημαντική παρουσία είναι αυτή του Daniel Miller ο οποίος θα εμφανιστεί και αυτός για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος πίσω από την Mute Recs το σπίτι των Depeche Mode, Goldfrapp, Moby εκτός των άλλων θεωρείται ως ένας από τους πρωτεργάτες της technopop σκηνής. Στο Reworks θα παρουσιάσει ένα ειδικό σετ.

H χαρισματική Nastia έχει καταφέρει μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να αποτελεί κεντρική φιγούρα στον χώρο της house & techno μουσικής. Διατηρώντας το δικό της μοναδικό στιλ, η μουσική της δυναμική, περικλείει τα πάντα από booty bass & ghetto και Chicago house, μέχρι βαθιά techno. Και κάτι τέτοιο θα παρουσιάσει στη πρώτη της εμφάνισησ την Θεσσαλονίκη στο φετινό Reworks.

Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί και o Mano Le Tough με τον γεμάτο ρυθμό ήχο του. To φεστιβάλ συνεχίζοντας την παρουσίαση νέων τάσεων και καλλιτεχνών καλωσορίζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Maher Daniel, Clevelant ονόματα τα οποία απασχόλησαν την σκηνή μέσα στην χρονιά.

Στην Ελληνική παρουσίαση τα πρώτα ονόματα είναι οι Ιson / Actor One, Μr.Statik, Larry Gus, Darktom & George Adi, DreaMachinery, Giganta κ.α

Από τους θρυλικούς παραγωγούς Roman Flugel, Rune Lindbaek και Ø [Phase] στους ανερχόμενους καλλιτέχνες που θα μας απασχολήσουν στο μέλλον όπως οι Culoe de Song, Boogie Belgique, Sailor & I και Fold. Kοντά μας και η ομάδα Pollux με τους Vasso και Maci. Επίσης μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών προστίθεται στο πρόγραμμα του Reworks με τους Mr.Statik, Giganta, Esoteric Sob, Viton, Darktom aka Senka, George Adi, Be Uncensored, Synthetic, ArKI, Andreas Athineos και Actor One. 2 κορυφαία ονόματα στη σκηνή του Reworks Club

Ο Roman Flugel με μια πορεία 20 και πλέον ετών θεωρείται από τους πρωτοπόρους της σκηνής της Φρανκφούρτης. Με πρότζεκτ όπως Alter Ego, Roman IV, Soylent Green, Eight Miles High βρίσκεται στο προσκήνιο της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. H κυκλοφορία του “Hapiness is happening” από την Dial φέτος αποτελεί ένα από τα καλύτερα album της χρονιάς. Κοντά μας θα είναι και ο Culoe de Song με τον χαρακτηριστικό House ήχο της Nότιας Αφρικής. Συνεργαζόμενος με την Innervisions o ήχος τους ποικίλλει απο deep σε vocal house και αυτόν τον ήχο θα μας παρουσιάσει το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Ο Ø [Phase] είναι ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που εδώ και 20 χρόνια κυκλοφορεί techno ηψηλής αισθητικής θα μας μεταφέρει τον δυναμικό techno του και αυτός το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου. Ο Rune Lindbaek διαδραματίζει να πολύ σημαντικό ρόλο στην ηλεκτρονική σκηνή της Νορβηγίας, θα εμφανιστεί και αυτός το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου στην σκηνή του Reworks Factory φέρνοντας τον balearic / disco ήχο του στο Reworks.

Παρουσίαση νέων καλλιτεχνών

Το Reworks πιστό στην παρουσίαση ανερχόμενων καλλιτεχνών και φέτος θα παρουσιάσει μια πλειάδα νέων από την Ελλάδα και όχι μόνο. Οι Boogie Belgique, Sailor & I, Fold είναι μερικοί απο αυτούς καθώς και οι Actor One και ο Esoteric Sob που θα παρουσιάσουν ειδικά σετ. Οι Βέλγοι Boogie Belgique δημιούργησαν τον μικρό δικό τους buzz και με βάση τις πολύ δυναμικές τους εμφανίσεις είναι πολύ αγαπητοί στην Ελλάδα. Παράλληλα οι Mr Statik, Giganta,Actor One, Esoteric Sob, SEHKA, με κυκλοφορίες σε labels της χώρας και του εξωτερικού θα παρουσιάσουν ο καθένας ξεχωριστά την δική τους μουσική προσέγγιση στο φετινό Reworks. Τέλος και η σκηνή της Θεσσαλονίκης θα έχει παρουσία με τους ArKI, Be Uncensored, Synthetic, Demis S, C.Senior, Andreas Athineos.

Ένα σύμβολο στην πολιτιστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Το Reworks συνεχίζει να είναι παρών για 11η συνεχή χρονιά και να αποτελεί το μοναδικό μουσικό γεγονός που διατηρεί την Θεσσαλονίκη στον παγκόσμιο μουσικό χάρτη με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια με βραβεύσεις και συνεχείς παρουσιάσεις. Μια μουσική γιορτή για όλους που προσδοκά και φέτος να δώσει χαμόγελο και χαρά στο κοινό. Tο φεστιβάλ θα διαρκέσει για 3 ημέρες από τις 18 μέχρι και τις 20 Σεπτεμβρίου. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους χώρους και τις ακριβείς δράσεις και δραστηριότητες θα ανακοινωθούν σύντομα.

We Define our Future

Με την οικονομική κρίση να μαστίζει την χώρα και τον πολιτισμό να είναι ένα από τα θύματα της, το Reworks συνεχίζει με όλη του την δύναμη να προσπαθεί να δημιουργήσει μια μουσική γιορτή για όλους. Να δώσει στιγμές χαράς αλλά παράλληλα να ενημερώσει το κοινό.

Με μήνυμα του και φέτος το «we define our future», καλεί το κοινό να αντιπαρατεθεί στις δύσκολες καταστάσεις της εποχής και προσκαλεί τους καλλιτέχνες και κοινό από την Ελλάδα και το εξωτερικό, να «ορίσουν» το δικό τους μέλλον χωρίς αδράνεια και στασιμότητα. Καλεί τους ανθρώπους κάθε ηλικίας, από κάθε πόλη να γίνουν ένα.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Ψαξε Μια Κασετα , ενα τραγουδι ή εναν καλλιτεχνη