κατη

The Dead Brothers 19/2 - Θεσσαλονίκη - 20/2 Αθήνα

THE DEAD BROTHERS (Switzerland)
Opening Act: THE SAILING TOMATOES
Death Blues, Funeral Trash, Blue Grass, Bourbon & Surrealism

Δεν είναι μικρό πράγμα να είσαι η μοναδική Death Blues Funeral Trash ορχήστρα του κόσμου, και οι εκ Γενεύης ορμώμενοι Dead Brothers γνωρίζουν πολύ καλά το φορτίο που κουβαλούν: είναι οι απορριφθέντες του Άδη, μια μπάντα σουρεαλιστών μουσικάντηδων, εκείνοι που ανέλαβαν την αποστολή να μπλέξουν τα μοιρολόγια με το blue grass, την jazz με το rock’n’roll, τη folk με το film noir, τον Νίτσε με μια συμμορία κοινών εγκληματιών, το bourbon με τον αγνό ρομαντισμό – και να μην αφήσουν ποτέ την όποια αλήθεια να χαλάσει τα υπέροχα μυστικά τους και τον θρύλο που έχουν φτιάξει οι ίδιοι για τον εαυτό τους.

Μπάσο, steel guitar, εκκλησιαστικό όργανο και μπάντζο ενώνονται με φωνητικά και αλκοόλ για να φτιάξουν έναν κόσμο αγάπης, πόνου και μαγείας – και έτσι κάπως περιγράφουν οι Dead Brothers τη μουσική τους. Η μπάντα δημιουργήθηκε από τον Alain Croubalian στα 90s και έκτοτε έχει αλλάξει πολλές φορές μορφή και σύνθεση – πάνω από 20 μουσικοί έχουν υπάρξει “Dead Brothers” τα τελευταία 10 χρόνια. Οι εμφανίσεις τους στη δισκογραφία είναι επιλεκτικές και προσεγμένες. Οι Dead Brothers φαντάζονται τους εαυτούς τους περισσότερο ως μια live μπάντα που περιοδεύει ανά τον κόσμο για να φέρει την παράξενη μουσική της κοντά στους ανθρώπους και να τους κάνει κοινωνούς των διπόλων που την περιγράφουν: φιλοσοφία και ποίηση, πραγματικότητα και δεισιδαιμονίες, νους και συναίσθημα, απολαύσεις και πίκρες, θάνατος και ζωή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

THE DEAD BROTHERS +
THEE HOLY STRANGERS

Τιμή εισιτηρίου: προπώληση 15 ευρώ, ταμείο 18 ευρώ

Σημεία προπώλησης: www.viva.gr , καταστημάτα Public, Παπασωτηρίου, SevenSpots, Ιανός, Media Markt, Reload (Πανεπιστημίου 54)
 
Στις 19 Φεβρουαρίου οι Dead Brothers θα βρεθούν στο Principal Club Theater για να διαπιστώσουν αν (και) η δική σας ψυχή αντέχει μια βαθιά συναισθηματική, σχεδόν μυστικιστική εμπειρία.

Info:
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20.30, η συναυλία ξεκινάει στις 21.30
Τιμή προπώλησης 15€ στο Ticket House, Stereodisc, Nephilim, Rover, Public, Ianos & Viva.gr
Τιμή ταμείου στην είσοδο 18€

Τηλέφωνο για πληροφορίες στο 2310.428088
www.principalclub.com