1ο Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων - 22/2-26/2 - ΘεσσαλονίκηΤέσσερα σημαντικά έργα από καλλιτέχνες με διεθνή παρουσία θα φιλοξενηθούν στο 1ο Φεστιβάλ Ανήσυχων Ήχων, το οποίο διοργανώνει το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την AntΑrt Productions.

Σε ξεχωριστές συναυλίες, που θα δοθούν από τις 22 Φεβρουαρίου έως τις 26 Φεβρουαρίου, θα παρουσιαστούν τα έργα «Udopia» του Θύμιου Ατζακά και «Eight Winds» από το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου, συνθέσεις του ντουέτου Xylouris White και οι «Χαμένες Πόλεις» του James Wylie με τον Ziad Rajab.

Βασικός άξονας του νέου φεστιβάλ αποτελεί η όσμωση μεταξύ των modal ιδιωμάτων και μουσικών οργάνων της μεσογειακής κουλτούρας με την ηχοποιητική αφήγηση και την πνευματική αναζήτηση του σύγχρονου δυτικού κόσμου.

Σε αυτό το ανήσυχο, αλλά συναρπαστικό ταξίδι η διαρκής, καλλιτεχνική ανησυχία των προσκεκλημένων καλλιτεχνών μεταμορφώνεται άλλες φορές σε αρχέγονη δύναμη και άλλες φορές σε γαλήνιες σιωπές, πάντοτε όμως παρασύροντας το κοινό σε στιγμές μέθεξης.

Το πρόγραμμα των συναυλιών έχει ως εξής: 

● Θύμιος Ατζακάς: Udopia │ Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, 21:00 │ Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, κτήριο Μ2 

● Σωκράτης Σινόπουλος Quartet: Eight Winds │ Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, 21:00 │Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, κτήριο Μ2

● Xylouris White │ Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, 21:00 │ Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, κτήριο Μ2 

● Οι Χαμένες Πόλεις του James Wylie συναντούν τον Ziad Rajab │ Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, 21:00 │ Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, κτήριο Μ2

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Ψαξε Μια Κασετα , ενα τραγουδι ή εναν καλλιτεχνη