1st Thessaloniki Beer Festival


Η δημιουργική ομάδα του SoulFood Thessaloniki (Upnloud & Black Radio Berlin), σε συνεργασία με την διεθνούς φήμης The Hoppy Pub και την υποστήριξη του Τμήματος Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν το 1st Thessaloniki Beer Festival το Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 12 το βράδυ, στο νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης!

Το SoulFood Thessaloniki επιστρέφει μετά το 1st Thessaloniki Street Food Festival έχοντας στο πλευρό του τη The Hoppy Pub!

H ανάγκη μας για δημιουργία, πρωτοπορία και η διαρκής μας ανησυχία για πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στο να δώσουν μια νέα πνοή στα πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης μας, είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από την γέννηση της ιδέας του “1st Thessaloniki Beer Festival”!

Τι  είναι το Thessaloniki Beer Festival?

Η ιδέα της δημιουργίας του 1st Thessaloniki Beer Festival γεννήθηκε μέσα από τα ταξίδια μας, την αγάπη μας για την ποιοτική μπύρα, το φαγητό, την ανθρώπινη επικοινωνία και φυσικά την ανάγκη για την ανάδειξη των Ελληνικών Μικροζυθοποιείων, τα οποία τα τελευταία χρόνια δημιουργούν απίστευτες γεύσεις και αρώματα με τις εκλεκτές μπύρες τους.

Έχοντας ζήσει ο καθένας μας σε διάφορες πόλεις ανά τον κόσμο είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε, να γευτούμε & να δουλέψουμε σε αντίστοιχα Beer Festivals. Μέσα στη σκέψη μας πάντα υπήρχε η ιδέα για την διοργάνωση ενός αντίστοιχου festival και στη χώρα μας, όπου «κεντρικό ρόλο» θα έχει η ποιοτική μπύρα και όλοι οι άνθρωποι γύρω από αυτήν! Είναι καιρός πλέον να γνωρίσει ο κόσμος την εξαιρετική προσπάθεια που γίνεται στο χώρο της Ελληνικής Ζυθοποιίας και της craft μπύρας ανά τον κόσμο γενικότερα, να γευθεί, να απολαύσει και να αγκαλιάσει τα ζυθοποιήματα της, γιατί πραγματικά το αξίζουν. Κάπως έτσι φτάσαμε στην έμπενυση για το 1st Thessaloniki Beer Festival!

Η ιστορία της Θεσσαλονίκης μας ελκύει και μας δείχνει τη σωστή κατεύθυνση. Μια πόλη “σταυροδρόμι των λαών”, κοσμοπολίτικη, η οποία τα παλιότερα χρόνια υπήρξε κοιτίδα πολυπολιτισμικότητας , ενώ σήμερα την έχει διατηρήσει στις “γεύσεις” της και τα “αρώματα” της, όπως δηλαδή κι ένα ποτήρι ποιοτικής μπύρας !

Νερό, εκλεκτές  βύνες κριθαριού και άλλων δημητριακών, μοναδικές ποικιλίες και είδη του «θαυματουργού» λυκίσκου, μαγιές, γεύσεις και αρώματα, πρώτες ύλες είναι τα συσταστικά για να απολαύσεις και να ταξιδέψεις πίνοντας ένα ξεχωριστό ποτήρι μπύρας.

Δημιουργούμε μια διήμερη γιορτή, ανοιχτή σε όλους!

Μέσα από την κουλτούρα της μπύρας θέλουμε να αναζητήσουμε και να παρουσιάσουμε την ιστορία, την ποιότητα και την αξία ενός ποτηριού μπύρας,  αλλά και την υπευθυνότητα που πρέπει να παρουσιάζουμε κατα την απόλαυση της.

Για 2 μέρες θα ζωντανέψει  ένα «γευστικό» χωριό με εκατοντάδες είδη μπύρας, διαφορετικές κουζίνες, workshops κουλτούρας, μαγειρικής & coctailing με βάση τη μπύρα, μουσική από DJs και συγκροτήματα της πόλης ! Μια γιορτή γεύσεων και πολιτισμού, με ελεύθερη είσοδο για όλο τον κόσμο !

Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, στον προαύλιο χώρο του νέου Δημαρχειακού Μεγάρου!

Thessaloniki Beer Festival pre-event at Toms – Πέμπτη 31 Αυγούστου

Λίγες μέρες πριν τo 1st Thessaloniki Beer Festival, το SoulFood Thessaloniki σας προσκαλεί στο επίσημο pre-event της μεγάλης γιορτής!

Μουσική από τους DJs του SoulFood, beer snacks από τον Chef Σάββα Σμάλη, official merchandise του 1st TBF 17, beer pong…και φυσικά μπύρα!!!

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου η στοά του Toms Flagship γίνεται η καρδιά του 1st Thessaloniki Beer Festival και το κατάλληλο μέρος να ενημερωθείς για όλα πρίν το φεστιβάλ και να απολαύσετε τις μπύρς της μικροζυθοποιίας Άλη.

Το 1st Thessaloniki Beer Festival σε περιμένει την Πέμπτη 31 Αυγούστου, στην πανέμορφη στοά του Toms Flagship, ξεκινώντας τη γιορτή απο νωρίς!

DJs: SoulFood Thessaloniki (Chris Ex, Demis S., C. Senior)
Beer Snacks: Chef Savvas Smalis
Official Thessaloniki Beer Festival Merchandise
Beer Pong
Beer Ali
Latest News

Starts: 5 pm
Place: Toms Flaghsip Store (Tsimiski 22 str)
Free Entrance


Organizers: Upnloud, Black Radio Berlin, The Hoppy Pub

Συνεργασία – Υποστήριξη: Τμήμα Τουρισμού & Διεθνών Σχέσεων – Δήμος Θεσσαλονίκης

Χορηγοί Επικοινωνίας: Kasetophono, Beer & Bar Magazine

Χορηγοί: Galileo Galilei – Ινστιτούτο Ξένων Γλωσσών, Real English Institute

Clothing Partner: Fabric Apron

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Ψαξε Μια Κασετα , ενα τραγουδι ή εναν καλλιτεχνη